Ukrainas avastati internetis sõjatehnikat müünud ladu (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näide pakutavast sõjatehnikast.
Näide pakutavast sõjatehnikast. Foto: twitter.com

Amfiibautod, jalaväesõidukid, off-road transportsõidukid ja tankid on vaid näide 200 sõjatehnika esemest, mida Ukraina veebiportaalis müügiks pakuti.

Žõtomõri oblasti politseiülema Vjatšeslav Petšenenko sõnul avastati sõidukid paar nädalat tagasi, kui politsei oli sõitnud Novohrad-Volõnski linna naftajuhtme leket uurima.

Kohapealt leiti aga sõjatehnikat täis ladu, millega sisuga internetis kaubeldi.

Petšenenko sõnul üritatakse nüüd selgeks teha sõjatehnika päritolu ning kas see oli registreeritud sõjaväe arvele.

Novohrad-Volõnskis asub mitme Ukraina sõjaväeüksuse keskus, mis alluvad Põhja sõjaväeringkonnale.

Masinate avastamine tekitas skandaali Ukraina kaitseringkonnas, kuigi pole selge, kas tehnika pärineb nendelt üksustelt. Politsei ei nõustunud kommenteerima, millist tehnikat müügiks pakuti.

Internetiotsing paljastas aga mitu sõjatehnika pakkumist, enamik neist asus OLX-i veebilehel, mille näol on tegu populaarse ostu-müügi keskkonnaga.

Ukraina on viimastel aastatel panustanud kõvasti oma sõjalise võimekuse kaasajastamiseks ja teated võimalike lekete või korruptsiooni kohta on ülimalt häbistavad.

Peaprokuröri kõneisiku Andri Lõsenko sõnul on politsei informatsioon ebatäpne ja kogu tehnika on demilitariseeritud.

Presidendi nõunik Juri Biriukov avaldas Facebookis aga pika postituse, milles nimetas teateid libauudisteks ja nende autoreid valetajateks, kes sõjaväge hävitavad.

Biriukovi sõnul ei ole tegu varastatud tehnikaga vaid 2008. aasta valitsuse dekreedi alusel tsiviilisikute ostetud armeeülejääkidega.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles