Raketiohu tõttu väljastati Vahemere idaosas lennuhoiatus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raketistart Süürias.
Raketistart Süürias. Foto: STRINGER/AFP/Scanpix

Üle-Euroopalist lennuliiklust koordineeriv agentuur Eurocontrol väljastas eile hoiatuse Vahemere idaosas lendavatele lennukitele, teatades, et järgmise 72 tunni jooksul võib piirkonnas oodata raketirünnakuid.

Eurocontroli teatel võidakse kolme ööpäeva jooksul kasutada nii õhk-maa-tüüpi rakette kui tiibrakette ja võib esineda häireid navigatsiooniseadmete töös.

Eurocontrol ei täpsustanud võimaliku raketilöögi päritolu.

USA, Suurbritannia, Prantsusmaa ja Saksamaa lennujuhtijad on väljastanud hoiatusi üle Süüria lendavatele lendudele, mille tõttu enamik lende piirkonda väldib.

Üle Süüria lendavad täna ainult Syrian Air ja Liibanoni Middle East Airlines.

Ühendriikide president Donald Trump arutab liitlastega võimalikku sõjalist vastust Süüria presidendi Bashar al-Assadi korraldatud arvatavale keemirelvarünnakule Doumas.

Trump tühistas eile ka kavandatud visiidi Lõuna-Ameerikasse, et Süüria intsidendile vastamisele keskenduda, teatas Valge Maja.

Trump lubas üleeile keemiarelvarünnakule jõulist vastust 24 või 48 tunni jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles