Trumpi ja Macroni istutatud puu on Valge Maja juurest kadunud (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paigas Valge Maja juures, kuhu Emmanuel Macron ja Donald Trump nädala eest koos tamme istutasid, on praegu ainult kollakas murulaik.
Paigas Valge Maja juures, kuhu Emmanuel Macron ja Donald Trump nädala eest koos tamme istutasid, on praegu ainult kollakas murulaik. Foto: Carolyn Kaster / AP / Scanpix

Värsked fotod näitavad, et puu, mille Prantsusmaa president Emmanuel Macron istutas koos USA riigipea Donald Trumpiga eelmisel nädalal Valge Maja juurde, on kadunud.

Esimese maailmasõja lahinguväljalt pärit noor tamm oli Prantsuse presidendi kingitus, mille ta võttis kodumaalt riigivisiidile Washingtoni kaasa. Puu oli kasvanud Belleau metsas Pariisist kirdes, kus 1918. aasta juunis said lahingus surma 1811 USA sõdurit.

Macron kirjutas Twitteris puu kohta järgmist: «Sada aastat tagasi võitlesid Ameerika sõdurid Prantsusmaal Belleau's, et kaitsta meie vabadust. See tamm jääb Valgesse Majja meenutama meid ühendavaid sidemeid.»

Macron ja Trump istutasid puu üheskoos eelmisel esmaspäeval. Sotsiaalmeedias puhkes selle peale arutelu, kas Macron püüdis puu istutamisega heita nalja Trumpi keskkonnapoliitika üle ja tuletada talle meelde Pariisi kliimaleppest lahkumist.

Donald Trump ja Emmanuel Macron tamme istutamas
Donald Trump ja Emmanuel Macron tamme istutamas Foto: Joshua Roberts / Reuters/Scanpix

Reutersi fotograafi Yuri Gripase laupäeval tehtud pildid näitavad paigas, kuhu puu istutati, aga vaid kollakat laiku murul.

Huffington Posti prantsuskeelne versioon kirjutas valitsusallikatele viidates, et tammel «läheb hästi», kuid puu pidavat olema karantiinis.

Valge Maja pole prantsuse tamme saatust kommenteerinud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles