Allikad: Põhja-Korea on ameeriklastest vangid hotelli ümber asustanud (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Põhja-Korea pealinnale.
Vaade Põhja-Korea pealinnale. Foto: ED JONES / AFP / SCANPIX

Väidetavalt on Põhja-Korea viinud enne Kim Jong-uni ja USA presidendi Donald Trumpi tippkohtumist riigis vahistatud ameeriklased ümber Pyongyangi hotelli.

Ameerika Ühendriigid on nõudnud Põhja-Koreas vahistatud Kim Hak-songi, Kim Sang-duki ja Kim Dong-chuli vabastamist ning allikate teatel on protsessile lahenduse leidmine lähedal.

«Nad viibivad Pyongyangi äärelinnas asuvas hotellis,» teatas Lõuna-Korea aktivist Choi Sung-ryong, kellel on allikaid ka Põhjas.

Choi sõnul hoitakse kinnipeetuid üksteisest lahus, kuid neil võimaldatakse külastada linna, saada arstiabi ja tervislikult toituda.

Kolme mehe vabastamist arutati ka eelmisel kuul USA välisministri visiidil Pyongyangi.

President Trump rõhutas, et vangide vabastamine on prioriteetne küsimus ning Ameerika võitleb ameeriklaste tagasi saamise nimel.

«Me oleme neile mõelnud. Läbirääkimised käivad,» teatas Trump pressikonverentsil Jaapani peaministri Shinzo Abega.

Lõuna-Koreas sündinud Ameerika pastor Kim Dong-chul peeti 2015. aastal Põhja-Koreas kinni spionaažisüüdituste alusel. Talle määrati 2016. aastal kümme aastat sunnitööd.

Kim Hak-song ja Kim Sang-duk töötasid Pyongyangi teadus- ja tehnoloogiaülikoolis, mille asutajad on välismaised evangeelsed kristlased. Mõlemaid mehi süüdistatakse riigivaenulikus tegevuses.

CNNi teatel arutati vangide vabastamist ka märtsis Stockholmis peetud kõnelustel Põhja-Korea välisministri Ri Yong-ho ja Rootsi välisministri Margot Wallströmi vahel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles