Leedu ühineb OECDga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OECD peasekretär José Ángel Gurría.
OECD peasekretär José Ángel Gurría. Foto: COSTAS BALTAS / REUTERS/Scanpix

Leedu ühineb Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooniga (OECD), ütles Leedu peaminister Saulius Skvernelis seimile.

«Ametlik otsus on juba langetatud, mind on sellest informeerinud välisminister. See on fakt,» sõnas valitsusjuht.

OECD peasekretär José Ángel Gurría ütles OECD nõukogu eriistungil aprillis, et Leedul on kõige kiirem ja efektiivsem liitumisprotsess. Samuti rõhutas Gurría Leedu reformide laia ulatust ja kiirust, ütles Leedu välisminister Linas Linkevičius parlamendis.

«OECD liikmesus on kvaliteedimärk, mis näitab, et riik peab kinni kõrgeimatest rahvusvahelistest standarditest korporatsioonide juhtimise, investeeringute, konkurentsi, finantsturgude ja avaliku halduse valdkondades,» märkis Linkevičius seadusandjatele.

Leedu president Dalia Grybauskaitė allkirjastab 31. mail OECD ühinemisleppe, mis saadetakse edasi parlamenti ratifitseerimiseks.

Leedu alustas ühinemiskõnelusi kolme aasta eest ja viis need ametlikult lõpule aprillis. Leedust saaks ühinemise korral OECD 36. liikmesriik. Eesti ja Läti on juba organisatsiooni liikmed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles