Myanmaris on lahingutes saanud surma vähemalt 19 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisepõgenikud Katšini osariigis Myanmaris.
Sisepõgenikud Katšini osariigis Myanmaris. Foto: YE AUNG THU / AFP / SCANPIX

Myanmari põhjaosas on sõjaväe ja kohaliku relvarühmituse vahel puhkenud lahingutes hukkunud vähemalt 19 inimest.

«19 (inimest) hukkus lahingutes,» ütles üks sõjaväeallikas AFP-le. Üle 20 inimese on saanud vigastada.

Lahingud puhkesid Šani osariigis, teatasid armee ja kohalikud allikad.

Inimõiguslaste teatel on alates jaanuarist hakanud sagenema lahingud Myanmari põhjaosas Hiina piiri lähistel, samas kui rahvusvahelise kogukonna tähelepanu on suunatud rohingjade põgenemisele Arakani osariigist.

Laupäevased lahingud puhkesid armee ja Ta'angi Rahvusliku Vabastusarmee (TNLA) vahel, mis on üks Myanmari põhjaosas suurema autonoomsuse nimel võitlevaid rühmitusi.

Hukkunute seas on üks politseinik, üks mässuline, neli valitsuse omakaitseväe liiget ja kaks naissoost tsiviilisikut, ütles üks kohalik abitöötaja.

TNLA esindaja major Mai Aik Kyawi sõnul ründas rühmitus valitsusvägede positsioone Muse linnas ja teel Lashiosse.

«Me võitleme põhjalike lahingute tõttu meie regioonis ja tõsise pealetungi tõttu Katšini osariigis,» ütles ta, viidates kokkupõrgetele Katšini Vabastusarmee ja valitsusvägede vahel.

Kuni 90 000 inimest elavad Katšini ja Šani osariikide sisepagulaslaagrites. Lahingute eest põgenenud tsiviilisikud on varjunud telkidesse ja isegi kirikutesse. Katšin on valdavalt kristlik osariik.

Myanmari erinevad etnilised vähemusrühmad moodustavad riigi elanikkonnast umbes kolmandiku, kuid birmalased domineerivad budaenamusega riigi võimustruktuurides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles