Fotod: Pariisis toimus noarünnak, hukkus üks inimene ning mitu sai viga (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üks inimene hukkus ning neli sai viga laupäeva õhtul Pariisi kesklinnas toimunud noarünnakus, mille Prantsuse kohtuallika teatel korraldas 1997. aastal Tšetšeenias sündinud mees.

Politseinikud lasid ründaja maha ning praegu kuulavad korrakaitsjad üle tema vanemaid.

Pealtnägijate kinnitusel oli mees karjunud araabia keeles «Allah akbar» (jumal on suur – toim). Hiljem teatas äärmusrühmitus ISIS, et veretöö pani toime üks rühmituse sõdalastest.

Pussitamine leidis aset Pariisi kesklinnas Opera linnaosas. Kahe vigastatu seisund on raske.

Pealtnägijad rääkisid sündmuspaigas puhkenud paanikast, mille tõttu inimesed tormasid tänavatelt tagasi restoranidesse ja kohvikutesse.

Läheduses viibinute sõnul üritasid politseinikud esmalt ründaja suhtes taserit kasutada, kuid kuna see meest ei peatanud, tulistati tema pihta kaks lasku.

Prantsuse politsei hoiatas veretöö järel inimesi kuulujuttude levitamse eest. «Palume jagada vaid seda informatsiooni, mida saate usaldusväärsetest allikatest,» teatas politsei.

Prantsuse siseminister Gerard Collomb avaldas politseinikele nende otsustava tegevuse eest tunnustust.

Opera linnaosa on tuntud vilka ööelu poolest, mis meelitab kohale turiste üle kogu maailma.

Prantsusmaal kehtib juba kolm aastat kõrgendatud julgeolekuolukord, kuna äärmusrühmitus ISIS on korraldanud mitu väga verist rünnakut.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles