Iraani välisminister arutab Hiinas tuumaleppe tulevikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraania välisminister Javad Zarif.
Iraania välisminister Javad Zarif. Foto: AP / Scanpix

Iraani välisminister külastab täna Hiinat, kus arutab edasisi arenguid seoses USA otsusega astuda välja 2015. aastal sõlmitud tuumaleppest.

Hiina välisministeeriumi teatel külastab Javad Zarif Pekingit suure delegatsiooniga, et vahetada asjassepuutuvate pooltega mõtteid Iraani tuumaküsimuse arengute üle.

Iraani suur majanduspartner Hiina osales tuumaleppe läbirääkimistel ühena ÜRO Julgeolekunõukogu viiest alalisest liikmest. Peking on väljendanud USA otsuse osas pettumust ning on kinnitanud, et peab omalt poolt leppest kinni.

Hiina jätkab Iraaniga «normaalset ja läbipaistvat pragmaatilist koostööd», ütles Hiina välisministeeriumi pressiesindaja Geng Shuang kolmapäeval.

Iraani välisminister Zarif külastab tuumaleppe päästmiseks Hiinat, Venemaad ja Euroopat, ütles tema pressiesindaja reedel.

Zarif asus ringsõidule laupäeva õhtul ning suundus esimeseks Pekingisse. Sealt sõidab ta edasi Moskvasse ja peaks teisipäevaks jõudma Brüsselisse, et kohtuda Briti, Saksa ja Prantsuse välisministriga, ütles ministeeriumi pressiesindaja Bahram Ghasemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles