Saksa migratsioonibüroo töötajad süüdistavad elamislubade skandaalis juhtkonda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa Riiklik Migratsiooni- ja Põgenikeamet.
Saksamaa Riiklik Migratsiooni- ja Põgenikeamet. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / Scanpix

Saksamaa migratsiooniameti töötajate nõukogu esimees teatas avatud kirjas, et äsjase elamislubade skandaali uurimise fookuses peavad olema migratsioonibüroo juhid.

Riikliku Migratsiooni- ja Põgenikeameti töötajate nõukogu kritiseeris täna väljaandes Süddeutsche Zeitung avaldatud kirjas teravalt ameti kõrgemate struktuuride tööd.

Nõukogu sõnul peab eelmisel kuul avalikuks tulnud skandaali eest vastutust kandma ka migratsiooniameti juht Jutta Cordt.

Väidetavalt rikkus migratsiooniameti Bremeni osakond üle tuhande asüülitaotluse puhul menetluse reegleid ning väljastas elamislubasid piisava taustakontrollita. Arvatakse, et büroo töötajad võisid võtta ka altkäemaksu.

Töötajate nõukogu avatud kirjas väidetakse, et juhtkond survestas eriti 2015. aasta migratsioonikriisi kõrgajal töötajaid hoolimata suurest taotluste arvust asüülitaotlustega kiiresti tegelema.

«Need niinimetatud juhid ja mitte harukontorite madalamad töötajad peaksid olema uurimise fookuses,» märkisid nõukogu esimees Rudolf Scheinost ja aseesimees Paul Müller avatud kirjas.

Täna oodatakse Saksa siseministri Horst Seehoferi ja migratsiooniameti juhi Cordti pöördumist parlamendikomisjoni poole, et olukorda selgitada ja jagada informatsiooni võimalike väärtegude toimepanijate kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles