Saudi Araabia alustas naistele juhilubade väljastamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esraa Albuti oli üks esimestest juhiloa saajatest.
Esraa Albuti oli üks esimestest juhiloa saajatest. Foto: Untitled / AP / Scanpix

Saudi Araabia väljastas esimesele kümnele naisele juhiload ning valmistub kolme nädala pärast tühistama viimase riigina maailmas naistele kehtestatud sõidukeeldu.

Valitsuse teate kohaselt on kümnel sõiduõiguse saanud naisel olemas juhiluba mõnest teisest riigist nagu USA, Suurbritannia, Liibanon või Kanada.

Nemad pidid läbima põgusa sõidueksami ja nägemiskontrolli ning said pealinna Riyadi autoregistrikeskusest sõiduõigust tõendava dokumendi.

Teised sõiduhuvilised naised peavad ootama 24. juunini, läbides samal ajal ainult naistele mõeldud õppeasutustes sõidutunde. Mõned naised on registreerunud ka professionaalse sõidukijuhi koolitusele, et hakata tööle ettevõtetes nagu Uber.

Paraku on mitmed naistele sõiduõigust nõudnud aktivistid endiselt vahi all. Saudi prokuröri teatel on viimaste nädalate jooksul vahistatud 17 inimest, keda kahtlustatakse julgeoleku ja stabiilsuse õõnestamises. Aktivistide sõnul on tegu lihtsalt naiste õiguste eest võitlejatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles