Trump: tõin maailma tagasi tuumakatastroofist (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Kim Jong-un.
Donald Trump ja Kim Jong-un. Foto: AFP / Scanpix

USA president Donald Trump avaldas teisipäeval sotsiaalmeedias arvamust, et kohtumine Põhja-Korea liidri Kim Jong-uniga on aidanud märkimisväärselt vähendada tuumaohtu maailmas.

«Maailm on astunud pika sammu tagasi võimalikust  tuumakatastroofist,» ütles Trump suhtlusvõrgustikus Twitter.

«Pole enam raketitulistamisi, tuumakatseid ega -uuringuid! Pantvangid on tagasi oma perede juures. Suured tänud esimees Kim, meie päev koos oli ajalooline!» kirjutas president.

Enamik Lõuna-Korea ajalehti reageeris Donald Trumpi ja Kim Jong-uni teisipäevasele Singapuri tippkohtumisele ettevaatliku optimismiga, nimetades seda esimeseks sammuks rahu suunas.

Ajalehed märkisid, et riigijuhtide ühisavaldusest jäi välja Washingtoni nõudmine Põhja-Korea täielikuks, tõendatavaks ja pöördumatuks tuumavabaduseks, samuti ei olnud avalduses ajakava plaani saavutamiseks. Ajalehed lisasid, et konkreetseid samme Põhja-Korea tuumaarsenali hävitamiseks arutatakse jätkukõnelustel.

«Tippkohtumist ei saa pidada läbikukkumiseks. Juba see, et kaks vastast kohtusid, oli ajalooline sündmus. Esimene samm Korea sõja järgse vaenu lõpetamiseks on astutus,» kirjutas liberaalne päevaleht Joongang.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles