Süüria lõunaosa mässulised naasevad kõnelustele Venemaaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suits kerkimas mässuliste käes olevate alade kohalt Lõuna-Süürasi Daraa linnast idas. Piirkonnas korraldasid õhurünnakuid Süüria valitsusväed.
Suits kerkimas mässuliste käes olevate alade kohalt Lõuna-Süürasi Daraa linnast idas. Piirkonnas korraldasid õhurünnakuid Süüria valitsusväed. Foto: MOHAMAD ABAZEED / AFP

Süüria lõunaosas tegutsevad mässulised naasevad läbirääkimistele Venemaaga, ütles opositsiooni pressiesindaja täna pärast peaaegu ööpäeva kestnud katkematuid õhurünnakuid nende positsioonidele.

Mässuliste teadaanne järgnes vabaühenduse Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatele, et Venemaa ja Süüria valitsusväed peatasid õhurünnakud mässuliste positsioonidele pärast pea 24 tundi kestnud pommitamist.

Rünnakuid hoogustati pärast seda, kui läbirääkimised mässuliste vabatahtlikuks allaandmiseks kolmapäeval nurjusid.

Ägedate pommirünnakute toel õnnestus valitsusvägedel hõivata esimest korda rohkem kui kolme aasta jooksul kontrollpunkt Jordaania piiril, ütles vaatluskeskuse direktor Rami Abdel Rahman.

Tema sõnul püütakse sundida mässulisi, kes Venemaa relvarahutingimused tagasi lükkasid, nüüd pommitamisega relvi maha panema.

Osa mässulistest rühmitustest nõustus eile õhtul alla andma, ülejäänud aga lahkusid kõnelustelt Venemaa delegatsiooniga, teatades, et ei loovuta raskerelvi.

Damaskus on varem saavutanud mujal Süürias samalaadsete pommirünnakutega mässuliste nõustumise allaandmistingimustega ja hõivanud tänu sellele suuri alasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles