Suurbritannia välisminister astus ametist tagasi (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia välisminister Boris Johnson.
Suurbritannia välisminister Boris Johnson. Foto: EPA/Scanpix

Suurbritannia välisminister Boris Johnson teatas täna tagasiastumisest, vahendab The Guardian. 

Boris Johnsoni näol on tegemist kolmanda ministriga, kes lahkub ametist seoses peaminister Theresa May Brexiti-plaaniga.

Eile teatas valitsusest lahkumisest Suurbritannia Brexiti-minister David Davis ja Brexiti-ministeeriumi alamminister Steve Baker.

Briti valitsus jõudis reedel terve päeva kestnud nõupidamise järel üksmeelele püüelda lahkumiskõnelustel EL-iga kokkuleppe poole Brexiti-järgses Ühendkuningriigi ja EL-i vabakaubanduspiirkonnas vahetatavatele kaupadele.

Briti valitsuse ettepanekute järgi säilitaksid Suurbritannia ja EL Brexiti järel ühised reeglid kaupadele, mille seas on põllumajandustooted ja toidukaubad ning London nõustuks sõlmitavas lepingus harmoniseerimise jätkumisega ainult nende EL-i reeglitega, mis on vajalikud tõrgete vältimiseks osapoolte piiril.

«Kokku lepitud poliitika üldsuund jätab meid parimal juhul nõrka läbirääkimispositsiooni, võimalik, et see viib meid ka väljapääsmatusse olukorda,» kirjutas Davis pöördumises Mayle. «Reedene ettepanek muudab parlamendi kontrolli illusoorseks.»

Iseäranis kriitiline oli Davis ühiste reeglite plaani suhtes, mis võimaldaks kaupade vaba liikumist, väites, et see annaks suure osa Briti majandusest EL-i kontrolli alla.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles