Pildid: May peitis Trumpi Londoni protestide eest oma maaresidentsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA presidendi Donald Trumpi Suurbritannia-visiidi teist päeva varjutasid hiiglaslikud meeleavaldused üle kogu kuningriigi.

Suurbritannia pealinna Londoni tänavad täitusid kümnete tuhandete meeleavaldajatega, kelle pea kohal hõljus kuue meetri kõrgune õhupall, mis kujutas USA presidenti mähkmetes beebina.

Meeleavaldajad skandeerisid «Ei Trumpile, ei KKK-le, ei fašistlikule USA-le» ning kandsid silte «See on vastupanukarneval» ja «Sa ei meeldi mu emale, kuigi talle meeldivad kõik».

Osad lõid kokku potte ja panne, teised puhusid trompeteid ning paljud kandsid oranže õhupalle tekstiga «Peatage Trump».

Trump ise aga viibib koos Briti peaministri Theresa Mayga pealinna aktsioonidest eemal tema maaresidentsis Chequersis.

"Suhe on väga-väga tugev. Meil on tõesti väga hea suhe," ütles Trump seal enne Mayga kõneluste alustamist. Märkusega üritas Trump maandada pingeid, mille põhjustas tema May Brexiti-strateegia suunas lendu lastud kommentaar veidi enne kui ta eile Suurbritanniasse saabus.

Eile õhtul avaldas Briti tabloid The Sun eksklusiivintervjuu Trumpiga, milles ta väitis, et oli Mayle Brexiti läbiviimiseks korraldusi jaganud, kuid viimane ei võtnud tema juhiseid kuulda. „Kui nad taolise leppe sõlmivad, peame tegelema Euroopa Liidu, mitte Suurbritanniaga ja see tõenäoliselt tapaks leppe,“ ütes Trump, viidates kahe riigi vahelisele kaubandusleppele.

May ja Trump peaksid täna pidama ka ühise pressikonverentsi.

Pärast töölõunat Chequersis istub Trump helikopterisse, mis lennutab ta Windsori lossi, kus teda ootab kuninganna Elizabeth II.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles