Venemaa tahab laserhuligaanid saata aastateks vanglasse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laserkiir
Laserkiir Foto: SCANPIX

Venemaa kavatseb lendude turvalisust ohustavate laserhuligaanide korrale kutsumiseks viia kriminaalkoodeksisse sisse täiendusi.

Riigiduuma julgeolekukomitee esimees Vladimir Vassiljev selgitas Interfaxile, et jutt käib kuni 8000 rublani ulatuvast trahvist või summast, mis on proportsioonis karistatava sissetulekuga või siis vabaduse kaotusest, mis ulatub kolmest seitsme aastani.

Kui kuritegelik laserkiire vehkimine toob kaasa surmajuhtumi, siis võiks vangistuse aeg ulatuda Vassiljevi sõnul kümne aastani.

Seadusprojekti läbivaatamise käigus võib maksimaalne karistusmäär kerkida aga 14 vanglaaastani.

«Ainult seadusega seda küsimust ei lahenda. Me võtame selle kahtlemata vastu, kuid meie lapsi on vaja kasvatada,» lisas ta.

Venemaa lennuametnikud on hädas laserkiirega piloote pimestavate huligaanidega. Sel aastal on taolisi intsidente olnud 52, kuid eelmisel aastal oli neid kokku ainult viis.

Värskeimad juhtumid on seotud Moskva Vnukovo lennuväljaga, kus tundmatud kurjategijad püüdsid ööl vastu eilset pimestada esiteks Istanbulist Moskvasse saabunud TU-204 juhti. Teine juhtum oli seotud Jakutskist saabunud reisilennukiga Boeing-737, vahendas Interfax.

Mõlema lennuki kokpitis märgati maapinnalt lennukile suunatud rohelist laserkiirt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles