Süüria: USA suursaadik õhutab sabotööre vägivallale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süürlane Jordaanias meelt avaldamas.
Süürlane Jordaanias meelt avaldamas. Foto: SCANPIX

Süüria valitsus süüdistas täna USA suursaadikut Robert Fordi Hama linnas sabotööridega kohtumises. Süüria sõnul õhutab see president Bashar al-Assadi vastaseid meeleavaldusi.

«USA suursaadik kohtus Hamas sabotööridega, kes püstitasid kontrollpunktid, lõikasid ära liikluse ja takistasid kodanike tööle minekut,» teatas siseministeerium. «Saadik õhutas neid sabotööre vägivallale, demonstreerima ja keelduma dialoogist.»

Ford külastas Hamad eile. Süüria hinnangul on see selge sekkumine riigi siseasjadesse.

«USA saadiku kohalolek Hamas ilma eelneva loata on selge tõend USA järeldustest käimasolevate sündmuste osas ja nende katsest kasvatada pingeid, mis kahjustavad Süüria julgeolekut ja stabiilsust,» lisas välisministeeriumi teadaanne. «Süüria hoiatab taolise vastutustundetu käitumise eest ja rõhutab oma otsust jätkata kõikide meetmete kasutuselevõtmist, mis tooks riiki tagasi rahu ja stabiilsuse.»

Hoiatustele vaatamata kogunes täna inimõigusteorganisatsioonide teatel Hama tänavatele meelt avaldama 450 000 inimest. Algselt teatati enam kui 150 000 meeleavaldajast.

Syrian Observatory inimõigusteorganisatsiooni teatel on Hamast põgenenud tuhatkond inimest. Süüria väed olevat alates teisipäevast linnas tapnud 25 inimest.

Täna teatati lisaks kolme inimese tapmisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles