Süüria armee ründab Hama linnas tsiviilelanikke

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiglaslik Süüria riigilipp Hama linna tänaval, kus protestitakse president Bashar al-Assadi vastu
Hiiglaslik Süüria riigilipp Hama linna tänaval, kus protestitakse president Bashar al-Assadi vastu Foto: SCANPIX

Vähemalt 45 inimest on saanud surma Süüria armee rünnakutes Hama linnas. Linna sisenenud sõdurid avasid tsiviilisikute pihta tule, vahendas AFP.

«Täna hommikul sisenesid sõjavägi ja julgeolekujõud Hamasse ning avasid tule tsiviilisikute pihta, tappes 45 ja haavates veel mitmeid,» kirjeldas inimõiguste aktivist Rami Abdel Rahman. «Lisaks sai kuus inimest surma ja 50 vigastada julgeolekujõudude rünnakus Deir Ezzori linnas ning kolm inimest hukkus ja kümned said haavata Harakis,» lisas ta.

Aktivistide sõnul murdsid sõdurid ja tankid rünnakuga läbi sadadest tõketest, eesmärgiga jõuda Hama keskusesse. «Tankid tulistavad oma raskerelvastusest juhuslikult ning sõitsid üle tõkete, mis on teedele seatud,» vahendas BBC kohaliku arsti sõnu.

Süürias on laiaulatuslikud mässud kestnud juba üle nelja kuu. Riigis läbiviidud uuringu andmetel on alates režiimivastaste meeleavalduste algusest hukkunud vähemalt 1500 tsiviilisikut ja enam kui 360 julgeolekujõudude liiget.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles