Eritrea võimud: Somaali poolsaare näljahäda meid ei puuduta

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsuse väidetest hoolimata põgenevad eritrealased riigis valitseva näljahäda eest. Põgenik Dawit Gebrielxavier eelmisel kuul Etioopias Endabaguna põgenikelaagris.
Valitsuse väidetest hoolimata põgenevad eritrealased riigis valitseva näljahäda eest. Põgenik Dawit Gebrielxavier eelmisel kuul Etioopias Endabaguna põgenikelaagris. Foto: SCANPIX

Somaali poolsaarel möllav põud ja näljahäda mõjutavad rohkem kui 12 miljonit sealset elanikku. Sellest hoolimata on Eritrea võimud teada andnud, et riik on selleaastase rikkaliku viljasaagi tõttu kriisist pääsenud, vahendab BBC.

Nüüdseks on selgunud, et salatsevas riigis võib valitseda siiski teine olukord ja kaht eritrealast kolmest ähvardab näljahäda.

Viimase kümne aasta jooksul on Eritrea muutunud üheks maailma kõige suletumaks riigiks, kus puudub vaba ajakirjandus ja opositsioon. Seetõttu on Eritrea valitsuse väiteid, nagu jätkuks riigi elanikele toitu, raske kindlaks teha.

Ühendriikide ÜRO saadik Susan Rice’i sõnul kannatavad Eritrea elanikud tõenäoliselt sama rängalt põua ja nälja käes nagu teised sama piirkonnad riigid. Ta lisas, et eritrealased on jäetud nälgima, kuna riigi valitsus eitab olukorda ning abiorganistatsioonid ei pääse alale ligi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles