Serbia väikelinn soovib püstitada Miloševičile monumenti

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu mais Belgradis tänavaile tulnud meeleavaldajad Slobodan Miloševiči pildiga.
Tänavu mais Belgradis tänavaile tulnud meeleavaldajad Slobodan Miloševiči pildiga. Foto: SCANPIX

Lõuna-Serbias asuv Prokuplje linn soovib püstitada monumenti 2006. aastal Haagi sõjatribunali all olemise ajal surnud Serbia presidendile Slobodan Miloševičile, kirjutab Raadio Vaba Euroopa veebileht.


Prokupljes on juba olemas monument läänemeelsele peaministrile Zoran Djindjič, kelle tapsid 2003. aastal marurahvuslastest politsei eriüksuslased. Just Djindiči käsul Miloševič Haagi toimetatigi.

Monumendi püstitamise algatas Miloševiči kunagine koduerakond Sotsialistlik Partei. Erakonna kohaliku esindaja Miroljub Djordjeviči teatel soovivad nad heastada ebaõiglust Miloševiči ja tema pärandi suhtes.

«Kodanike sõnul elasid nad Slobodan Miloševiči ajal palju paremini,» rääkis Djordjevič. «Mina ütlen, et inimesed kannatavad nüüd, nad on näljased.» Tema sõnul tuli algatus Prokupljest, mitte sotside peakorterist Belgradis.

Kosovo lähistel asuvas Prokupljes elab umbes 30 000 inimest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles