Juncker ja Trump kohtuvad 25. juulil Washingtonis (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Juncker ja Donald Trump.
Jean-Claude Juncker ja Donald Trump. Foto: POOL / Reuters / SCANPIX

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker kohtub 25. juulil Washingtonis USA presidendi Donald Trumpiga, et arutada transatlantilist kaubandustüli, teatas Euroopa Komisjon täna.

«President Juncker ja president Trump keskenduvad transatlantilise kaubanduse parendamisele ja tugevama majanduspartnerluse sõlmimisele,» teatas Komisjon.

Euroopa Komisjon lisas avalduses, et arutusele tulevad ka välispoliitika, terrorismivastane võitlus ja energiajulgeolek.

Juncker lubas eelmisel kuul, et esitab Washingtonis Euroopa vaatenurga ja peab Euroopa Komisjoni presidendina läbirääkimisi Euroopa Liidu 28 liikmesriigi nimel.

«Me peaksime dedramatiseerima need suhted,» ütles Juncker pärast ELi tippkohtumist.

Atlandi-ülesed suhted on vajalikud nii ELile kui ka USA-le, lisas ta.

«Mõnikord kahtlustan Ameerika valitsust (soovis) jagada Euroopa Liitu eraldi liikmesriikideks, kui asi puudutab kaubandust. Aga see küsimus on Euroopa Liidu ja Euroopa Komisjoni pädevuses,» rõhutas Juncker.

Tema sõnul pole kindel, kas pooled jõuavad kaubanduses kokkuleppele. «Me üritame,» lausus ta.

EL kehtestas juunis tariifid märgilise tähendusega USA toodetele, nagu burboon, teksad ja mootorrattad. See oli Euroopa vastus Trumpi otsusele jõustada imporditariifid Euroopa alumiiniumile ja terasele.

Mõni tund pärast ELi otsust vastas Trump ähvardusega kehtestada 20-protsendine tariif EList imporditud autodele.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles