Zimbabwe koolera rändas naaberriiki

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zimbabwe koolerahaiged polikliinikus.
Zimbabwe koolerahaiged polikliinikus. Foto: AFP / Scanpix

Lõuna-Aafrika Vabariigi ametnikud on kuulutanud osa piirialadest Zimbabwe lähedal katastroofitsooniks, sest ka seal on levima hakanud kooleraepideemia.

 

 

«Olukorraga toimetulemiseks on vaja rakendada erakorralisi meetmeid,» kinnitas Limpopo provintsi valitsuse pressiesindaja Reutersile. Tema sõnul puudutab otsus Vhembe piirkonda, kus asub ka Musina piiriületuspunkt, vahendas BBC News.

Sajad zimbabwelased otsivad naaberriigist abi ja ravi koolera vastu, mis on nende kodumaal nõudnud juba peaaegu 800 inimese elu. Maailma Terviseorganisatsiooni andmetel on seal haigestunud tuhanded.

LAVi Limpopo provintsis on nüüd samuti ohtlik tõbi levima hakanud – kaheksa inimest on praegustel andmetel surnud ja veel sajad saavad ravi. LAVI keskvõim on samas teatanud, et Musina piiripunkti kaudu riiki saabuvaid zimbabwelasi karantiini panna ei kavatseta.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles