Obama tervishoiureformi hakkab ellu viima Tom Daschle

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA uueks presidendiks valitud Barack Obama valis oma tervishoiuministriks  senati enamuse endise liidri Tom Daschle'i.
USA uueks presidendiks valitud Barack Obama valis oma tervishoiuministriks senati enamuse endise liidri Tom Daschle'i. Foto: Reuters / Scanpix

USA uueks tervishoiuministriks saab endine demokraatide liider senatis Tom Daschle, kes peab aitama luua uut universaalset ravisüsteemi süveneva majanduskriisi tingimustes.

USA uueks tervishoiuministriks saab endine demokraatide liider senatis Tom Daschle, kes peab aitama luua uut universaalset ravisüsteemi süveneva majanduskriisi tingimustes.


Daschle on veteranpoliitik, kelle näol uueks presidendiks valitud Barack Obama saab endale usaldusväärse ja mõõduka liitlase. Lõuna-Dakota ekssenaatorist saab samaaegselt ka Valge Maja tervisereformi ameti juht, vahendas AFP.


Obama eesmärgiks on tagada igale ameeriklasele oma tervisekindlustus, mis võib kriitikude hinnangul aga osutuda liiga kalliks praegustes rasketes oludes. Obama sõnul on tervisekindlustuse maksed president Bushi ajal peaaegu kahekordistunud ning 45 miljonit ameeriklast on praegu ilma igasuguse kindlustuseta.


USA uue administratsiooni energeetikaministri koha saab meedia andmetel aga endale Nobeli preemia laureaadist tunnustatud füüsik Steven Chu, kes on kindel alternatiiv- ja taastuvenergia propageerija. Seda valikut uus president eile siiski veel ei kinnitanud. Kriitikute arvates on teadlane liiga kogenematu poliitikas.


Washington Post ja Los Angeles Times teatasid samal ajal, et Valge Maja energia-, keskkonn- ja kliimapoliitika meeskonda hakkab juhtima endine keskkonnakaitseameti juht Carol Browner. Keskkonnakaitseameti etteotsa on aga valitud Nancy Sutley.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles