Trump ootab juba järgmist kohtumist Putiniga (11)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Olivier Douliery / RS / MPI / Capital Pictures / Scanpix

USA president Donald Trump ütles täna, et ootab järgmist kohtumist Vene riigipea Vladimir Putiniga.

Ta nimetas esmaspäeval Helsingis peetud kõnelusi Vene liidriga suureks eduks.

«Tippkohtumine Venemaaga oli suur edu, välja arvatud rahva tõelise vaenlasega, võltsuudiste meediaga,» säutsus Trump Twitteris. «Ma ootan meie teist kohtumist, et me saaksime hakata ellu viima osa neist paljudest asjadest, mida me arutasime.» 

Ka vene president Vladimir Putin nimetas oma esimest tippkohtumist Trumpiga edukaks.

Venemaa president Vladimir Putin kohtumisel Vene saadikutega.
Venemaa president Vladimir Putin kohtumisel Vene saadikutega. Foto: Sergei Karpukhin / AP / Scanpix

Putin ütles täna Moskvas Venemaa diplomaatide ja alaliste esindajatega kohtudes, et USA-Vene suhted on mõneti halvemad kui külma sõja ajal, kuid tema esmaspäevane kohtumine Trumpiga Helsingis võimaldas kahel liidril alustada teed positiivse muutuse poole.

«On naiivne arvata, et probleeme lahendatakse mõne tunniga. Keegi ei eelda seda,» sõnas Putin. «Vaatame, kuidas asjad edasi arenevad.

Ta märkis, et USAs on jõude, kes püüavad takistada igasuguseid edusamme kahe riigi suhetes ning seavad kitsad parteihuvid kõrgemale riiklikest huvidest.

Putin avaldas tunnustust Trumpi jõupingutustele Põhja-Korea suunal, kuid kritiseeris samas tema otsust lahkuda Iraani ja suurriikide vahel sõlmitud tuumaleppest.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles