Pentagon ei ole koostööst Venemaaga vaimustuses (3)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria sõjaväelased Yarmūki põgenikelaagri kontrollpunktis. Varjualuse seinal ilutseb president Bashar al-Assadi pilt.
Süüria sõjaväelased Yarmūki põgenikelaagri kontrollpunktis. Varjualuse seinal ilutseb president Bashar al-Assadi pilt. Foto: Hassan Ammar/AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikide sõjaväejuhid on väljendanud tõrksust Venemaa kaitseministeeriumi ettepaneku suhtes alustada kahe riigi sõjaväe koostööd Süüria põgenike repatrieerimiseks. Venemaa jaoks on tegu ultimaatumiga: tehke koostööd või lahkuge riigist.

Mitu Pentagoni ametnikku on väljendanud uskumatust väljavaate suhtes teha koostööd Süüria kodusõjas vastaspoolel võitleva Venemaaga, kes on arvatavasti korduvalt pommitanud tsiviilelanikke ja sellega põgenikeprobleemi tekkele kaasa aidanud.

USA keskväejuhatuse komandör kindral Joseph Votel märkis, et arvestades Venemaa jätkuvat toetust Süüria presidendile Bashar al-Assadile, kelle sõjavägi on seitse aastat kestnud konflikti jooksul tapnud üle 400 000 inimese, eelistaks ta näha enne koostöö alustamist Venemaalt mingeidki kindlust sisendavaid samme, vahendas RFE/RL.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles