May sõidab Macroni suveresidentsi Brexitile lahendust otsima (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macron ja Theresa May.
Emmanuel Macron ja Theresa May. Foto: Leon Neal / AFP / Scanpix

Briti peaminister Theresa May suundub täna Prantsuse presidendi Emmanuel Macroni suveresidentsi, kus püüab leevendada vastuseisu oma Brexiti-kavale.

May ja Macron peavad kõnelusi Brégançonis, 17. sajandi kindluses, mida Prantsuse presidendid on pikalt kasutanud oma suveresidentsina.

«Plaan oli minna Brégançoni, mis on suveresidents, aga ka koht töötamiseks. Kuna May on lõpetamas oma puhkust Itaalias, tegime ettepaneku teda seal võõrustada,» ütles allikas.

Tema sõnul esitab May Londoni positsiooni Brexiti kõnelustes ja tulevastes suhetes Euroopa Liiduga.

«See saab olema võimalus selgitada seda ettepanekut ja arutada poliitilist konteksti. Kohtumise järel mingit avaldust ajakirjandusele ei tehta, sest puudub igasugune kavatsus Michel Barnier nimel rääkida,» lisas allikas. Barnier on EL-i pealäbirääkija Brexiti kõnelustel.

May on üha suurema surve all leidmaks liitlasi oma plaanile pärast seda, kui kaks tema ministrit juulis protestiks ameti maha panid. Lisaks ei veennud kava ka EL-i läbirääkijaid.

Peaministril on aega vaid mõni kuu, et leppida kokku 2019. aasta 29. märtsile määratud lahutuse põhimõtted EL-iga. Lepet arutatakse oktoobri keskpaigas toimuval Euroopa Ülemkogul.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles