USA kehtestas Venemaale uued sanktsioonid (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Skripal.
Sergei Skripal. Foto: TASS/Scanpix

USA kehtestas Venemaale järjekordsed sanktsioonid seoses närvimürgi kasutamisega Suurbritannias ehk nõndanimetatud Srkipalide juhtumiga.

USA teatas uutest sanktsioonidest kolmapäeval. 

«Venemaa valitsus on kasutanud keemia- ja bioloogilisi relvi rikkudes rahvusvahelist seadust,» kommenteeris USA välisministeeriumi eestkõneleja Heather Nauert.

Nauerti täpsustuse kohaselt on tegemist vastusega «närvimürgi Novitšok kasutamisele Suurbritannia kodaniku Sergei Skripali ja tema tütre Julia tapmiskatses».

Esialgu pole sanktsioonide üksikasju avaldatud.

Suurbritannia heaks töötanud 66-aastane endine Vene luuraja Sergei Skripal leiti 4. märtsi alguses koos tütre Juliaga Salisburys ühelt pingilt ning toimetati raskes seisundis haiglasse. Praeguseks on mõlemad tervenenud.

Suurbritannia süüdistas mürgitamises Venemaad, kes on oma seotust juhtunuga kategooriliselt eitanud.

Juuni lõpus toimetati Inglismaa samas piirkonnas haiglasse kaks samuti Novitšokiga kokku puutunud britti - Dawn Sturgess ja Charlie Rowley, kellest esimene suri 8. juulil ja teine on tulnud teadvusele ning on stabiilses seisundis. 

​Politsei käsitleb Sturgessi surma tapmisena ning seostab seda Skripalide juhtumiga, mille taga arvatakse olevat Venemaa.

Suurbritannia palus äsja Keemiarelvade Keelustamise Organisatsioon (OPCW) appi uurima arvatavalt närvimürgiga Novitšok kokku puutunud Briti naise surma. Organisatsiooni teatel saadi esmaspäeval Suurbritannialt palve pikendada tehnilist abi mürgitusjuhtumi uurimiseks. «Vastuseks sellele palvele saadab OPCW tehnilise abi meeskonna jätkuvisiidile ja uusi proove koguma,» öeldi avalduses.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles