Leht: USA suurendab sõdurite arvu Pärsia lahe piirkonnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik USA sõjaväelased lahkuvad Iraagist selle aasta lõpuks.
Kõik USA sõjaväelased lahkuvad Iraagist selle aasta lõpuks. Foto: SCANPIX

Ühendriigid soovivad pärast vägede väljaviimist Iraagist selle aasta lõpus suurendada oma sõjaväelist kohalolekut Pärsia lahe piirkonnas, kirjutas New York Times.

USA president Barack Obama teatas 21. oktoobril, et kõik Ühendriikide sõdurid lahkuvad Iraagist aasta lõpuks. Lehe sõnul on USA ohvitserid ja diplomaadid mures, et lahkumine võib piirkonnas suurendada ebastabiilsust ja Iraani võimu.

Lehe sõnul peab Washington läbirääkimisi Kuveidiga, et säilitada seal lahinguvõimeline kontingent, samuti kaalutakse uute sõjalaevade saatmist piirkonda. Eesmärgiks on olla valmis sõjaliseks kokkupõrkeks Iraaniga ja julgeoleku halvenemiseks Iraagis.

Ühendriigid soovivad laiendada ka sõjaväelist koostööd GCC ehk Pärsia lahe koostöönõukoguga, kuhu kuuluvad Saudi Araabia, Kuveit, Bahrein, Katar, Araabia Ühendemiraadid ja Omaan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles