Egiptuses hukkusid bussiõnnetuses vene turistid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehvad teeolud põhjustavad Egiptuses aastas tuhandeid ohvriterohkeid liiklusõnnetusi.
Kehvad teeolud põhjustavad Egiptuses aastas tuhandeid ohvriterohkeid liiklusõnnetusi. Foto: Reuters / Scanpix

Siinai poolsaarel esmaspäeva õhtul maanteelt välja sõitnud ja katusele rullunud bussis hukkus seitse venelast ja veel paarkümmend inimest sai vigastada.

Kohalike ametnike sõnul on kannatanute seas ka kolm egiptlast, vahendas AFP. Viis inimest olid haiglas kriitilises seisundis.

Sharm el-Sheikhi suunas teel olnud buss sattus Dahabi linna lähedal avariisse ilmselt halbade ilmaolude tõttu.

Interfaxi teatel on valdav osa vigastatutest venekeelsed, aga nende seas võib olla ka teiste SRÜ riikide kodanikke.

Vesti rääkis samal ajal siiski Vene kodanikest, viidates kohalikele tervishoiuametnikele. Turistid olid telekanali andmeil sõitmas tagasi Jeruusalemma ekskursioonilt, mille korraldas esialgsetel andmetel litsentsi mitteomav «tänavafirma».

Egiptus on kurikuulus oma ohtliku liikluse poolest, sest aastas sureb seal avariides umbes 6000 inimest ja vigastatute arv küündib 30 000ni. Augustis kehtestati riigis uus liikluseeskiri, et olukorda parandada.

Kairost lõuna pool kukkus aga alles kahe nädala eest kanalisse buss, milles hukkus 64 kohalikku elanikku. Oktoobris sai kuus belglast surma ja veel 26 vigastada õnnetuses riigi lõunaosas.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles