Amsterdami noarünnaku sooritaja astub kohtu ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi politsei Amsterdami raudteejaamas.
Hollandi politsei Amsterdami raudteejaamas. Foto: Evert Elzinga / imago/Xinhua/Scanpix

Hollandi pealinnas Amsterdamis kahte ameeriklast pussitanud 19-aastane Afganistani päritolu mees astub täna kohtu ette, teatas politsei.

Reedel Amsterdami pearaudteejaamas kaht ameeriklast pussitanud ründajal oli politsei hinnangul terroristlik motiiv.

«Pärast esialgset avaldust on selgunud, et sellel mehel oli terroristlik motiiv,» teatas Amsterdami linnavalitsus avalduses.

Politsei tulistas Hollandi pealinna rahvarohkes raudteejaamas kaht ameeriklast pussitanud 19-aastast Afganistani päritolu meest ja ta toimetati koos kahe ohvriga haavatuna haiglasse. Ameeriklased on raskes seisundis haiglas.

«Me oleme teadlikud, et mõlemad ohvrid on USA kodanikud ning me oleme nende ja nende perekondadega ühenduses,» ütles Ühendriikide suursaadik Pete Hoekstra.

USA välisministeerium mõistis eile kohutava rünnaku hukka ja kinnitas jätkuvat toetust Hollandi võimudele võitluses terrorismi vastu. Kahtlusalusel oli Saksamaal elamisluba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles