Küsitlus: sakslased kardavad kõige rohkem Trumpi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel ja Donald Trump.
Angela Merkel ja Donald Trump. Foto: Philippe Wojazer / Reuters / Scanpix

Kaks kolmandikku sakslastest pelgab kõige rohkem USA riigipea Donald Trumpi ebastabiilset poliitikat ja selle mõju rahvusvahelisele üldsusele, selgub iga-aastasest «Sakslaste hirmude» küsitlusest. Teisel ja kolmandal kohal on immigratsioon ja lõimumine.

69 protsent sakslastest vastas küsitluses «Sakslaste hirmude» kohta, et pelgavad kõige rohkem Trumpi jäika «Ameerika eelkõige» poliitikat, agressiivset joont rahvusvahelistes lepetes ning sõjakust majanduse ja kaitsekoostöö osas.

Tegu oli ühe kõige kõrgema protsendipuntki kogunud vastusega 1992. aastast korraldatud küsitluse ajaloos.

63 protsenti sakslastest usub, et Saksa valitsus ja ametivõimud ei suuda põgenike ja asüülitahtjatega hakkama saada. 63 protsenti leidis ka, et suurenenud migratsioon tekitab pingeid sakslaste ja immigrantide vahel. Mõlemad näitajad on kõrgemad kui eelmisel aastal.

Veidi üle 60 protsendi vastanutest ei usalda poliitikuid probleemide lahendamisel. Ligi pooled hindasid poliitikute tegevust mitterahuldavaks või vaevu rahuldaval tasemel olevaks. Vaid kuus protsenti hindas poliitikute tööd heaks.

Ligi 58 protsenti inimestest kardab terrorirünnakuid Saksamaal, kuid see näitaja on viimaste aastatega võrreldes langenud.

Sama palju vastanutest kardab euroala võlakriisi mõju saksa maksumaksjatele ja Euroopa Liidule.

48 protsenti sakslastest kardab kliimamuutuste tagajärgi ning pooled vastanutest usuvad, et keskkonnakatastroofid muutuvad tulevikus sagedasemaks.

Iga-aastane uuring viidi läbi 8. juunist 18. juulini kindlustusfirma R+V Versicherungeni poolt, küsitlus hõlmas 2400 sakslast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles