Jeemenis hukkus kahe päevaga 32 mässulist (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hodeida linna ümbruses on alates eilsest hukkunud 32 mässulist.
Hodeida linna ümbruses on alates eilsest hukkunud 32 mässulist. Foto: EPA / Scanpix

Jeemeni mässuliste kontrollitud Hodeida linna ümbruses on alates eilsest hukkunud õhulöökides ja relvakokkupõrgetes 32 mässulist, ütlesid meedikutest allikad täna.

Hodeida provintsi meedikute sõnul sai haavata veel 14 mässulist.

Lahingud toimuvad ajal, mil ÜRO erisaadik Jeemenis Martin Griffiths üritab viia riigi pealinnas Sanaas edasi rahupüüdlusi. Ta saabus linna täna.

Sõjaväelasest allikas ütles uudisteagentuurile AFP, et Jeemeni valitsust toetav Saudi Araabia koalitsioon ründas pühapäeval Hodeidas huthi mässuliste telekanali Al-Masirah' raadiotorni.

Allika sõnul hukkus kolm inimest. Kanali sõnul sai surma neli inimest, kellest kolm olid valvurid ja üks kanali töötaja.

Koalitsioon süüdistab huthisid relvade smugeldamises Iraanist Jeemenisse läbi Hodeida. Mässulised hõivasid linna 2014. aastal ja praegu kehtib sellele osaline blokaad.

Juunis alustasid valitsusmeelsed võitlejad operatsiooni linna ja selle sadama hõivamiseks. Nad on vallutanud Hodeida provintsis mitu linna, aga Hodeida linna veel astutud pole.

Koalitsioon teatas juulis, et Hodeidas hakkas kehtima relvarahu, eesmärgiga anda võimalus ÜRO vahendatud rahukõnelustele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles