Videod: Hiinas on supertaifuuni teelt evakueeritud kolm miljonit inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taifuun Mangkhut kiskus Hong Kongis üles ka tänavakive.
Taifuun Mangkhut kiskus Hong Kongis üles ka tänavakive. Foto: Vincent Yu / AP / Scanpix

Üle kolme miljoni inimese on evakueeritud Lõuna-Hiinast taifuuni Mangkhut teelt, mis jätkab põhja poole liikudes hävingu külvamist.

Mangkhut saabus rannikule eile õhtul Hiina kõige rahvarohkemas provintsis Guangdongis, tappes seal viis inimest.

Otsus Lõuna-Hiina linnad evakueerida tehti pärast seda, kui Mangkhut tõi Hong Kongi marutuuled 173 kilomeetrit tunnis, mille puhangud ulatusid kuni 223 kilomeetrini tunnis.

Torm rebis majadelt katuseid ja pilvelõhkujatelt fassaade, surus sisse aknaid ja kõigutas kõrghooneid. Rannikul esines üle kolme meetri kõrguseid laineid.

Hong Kongi kõrghoonete aknad taifuuni järel.
Hong Kongi kõrghoonete aknad taifuuni järel. Foto: ANTHONY WALLACE / AFP

Hong Kongis vajas arstiabi 391 inimest, üle 1500 otsisid aga peavarju ajutistes varjualustes. Täna on koolid suletud, kuid paljud ettevõtted on oma uksed taas avanud. Tänavatel ootab koristamist aga hulgaliselt tormirisu.

Filipiinidel on Mangkhut nõudnud 54 inimelu. Taifuunis jäi suure mudavalingu alla kaevurite varjualune, päästetud on vähemalt 34 inimest, kuid 30 on veel lõksus. Lisaks Filipiinidele sai üks inimene surma ka Taiwanil.

Hawaiil asuva taifuunihoiatuskeskuse andmeil on Mangkhut supertaifuun, mille tuulte tugevus on võrdväärne Atlandi ookeani viienda kategooria orkaaniga.

Filipiinide Luzoni saare põhjaosas ujutas torm üle suured põllumaad vahetult enne lõikust. Filipiinide ajaloo kõige ohvriterohkeim taifuun Haiyan nõudis aastal 2013 rohkem kui 7350 inimese elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles