Skandaal Austraalias: tabamatu kurjategija reostab nõeltega maasikaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peenike metallitükk Austraalias kasvatatud ja müügil olnud maasikate seas.
Peenike metallitükk Austraalias kasvatatud ja müügil olnud maasikate seas. Foto: HANDOUT / REUTERS/Scanpix

Austraalia valitsus üritab välja selgitada, kes peidab riigi põldudelt korjatud maasikatesse õmblusnõelu.

Õmblusnõelu on nüüdseks leitud kuuest osariigist. Poelettidelt on ära korjatud erinevate ettevõtjate maasikad ja Uus-Meremaa suurimad poeketid peatasid Austraalia maasikate müügi. Rikutud maasika allaneelamise tõttu on seni haiglasse toimetatud üks inimene. 

«Tegu on äärmiselt kõlvatu kuriteo ja üldise rünnakuga avalikkuse vastu,» ütles Austraalia terviseminister Greg Hunt. Ametivõimud uurivad juhtunut, kuid kahtlusaluseid pole õnnestunud leida.

Tühjad maasikaletid Austraalia toidupoes. 
Tühjad maasikaletid Austraalia toidupoes. Foto: HANDOUT / REUTERS

Esimesed teated rikutud maasikatest saabusid läinud nädalal Queenslandist, sealt levisid need Uus-Lõuna-Walesi, Austraalia pealinna piirkonda, Lõuna-Asutraaliasse ja Tasmaaniasse.

Kasvatajad ja politsei arvavad, et osade juhtumite näol võib tegu olla matkijatega. Näiteks jäi üks 62-aastane naine Queenslandi keskosas vahele üritades banaani nõelaga rikkuda. Toidupoes teolt tabatud naisel on ametivõimude sõnul psüühikahäired ja ülejäänud juhtumitega teda ei seostata.

Queenslandi maasikakasvatajate assotsiatsiooni hinnangul võib juhtunu taga olla mõni rahulolematu töötaja. Samas pole selge, kas tegu on ühe isiku või kuritegeliku jõuguga. Queenslandi valitsus pani kurjategijate tabamiseks välja 100 000 Austraalia dollari (61 000 eurot) suuruse pearaha.  

Terviseametnikud soovitavad olukorra lahenemiseni tarbijail maasikad enne söömist tükkideks lõigata, et võimalikke nõelu vältida.

Juhtunu on suureks löögiks aga maasikakasvatajaile, sest see saabus maasikahooaja tipphetkeil ning võib kahjustada saagi müüki. Nende sõnul on üle riigi juba märgata maasikate kilohinna langust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles