USA ametivõimud jahivad Trumpi tappa ähvardanud metsameest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shawn Christy.
Shawn Christy. Foto: / AP/Scanpix

Vähemalt 100 USA Ohio osariigi ja föderaalset ametivõimu jahivad põgenikku, kes nende eest juba kuid jooksus olnud. Tagaotsitav lubas Ühendriikide presidendile Donald Trumpile kuuli pähe lasta, vahendab New York Times.

Otsinguid intensiivistati läinud nädala pühapäeval pärast seda kui politseinikel õnnestus leida auto, mille 26-aastane jahitav Shawn Christy suure tõenäosusega varastas. Auto leiti Ohio osariigi 46 000 elanikuga Mansfieldist.

Christy vastu väljastati vahistamismäärus 19. juunil pärast seda, kui ta avaldas sotsiaalmeediakanalis Facebook ringkonnaprokuröri John Morganellit ja Trumpi ähvardanud kirja.

«Jätka samas vaimus Morganelli, luban, et panen sinu pähe kuuli nii nagu ka president Donald Trumpi omasse,» seisis selles.

End «ellujääjana» kirjeldav Christy oli juba enne ähvardavat postitust vägivallatsemise eest tagaotsitav Ohio osariigis. USA Föderaalne Juurdluspolitsei (FBI) ja salateenistus sekkusid pärast postitatud ähvardust presidendi vastu. Lisaks olevat Christy lubanud iga politseiniku vastu kasutada täit jõudu, kui teda kinni üritatakse pidada.

Tema tabamine on aga kujunenud keeruliseks ülesandeks.

«Metsamees» või oskuslik looduses ellujääja Christy on ametivõimude käest minema lipsanud varusid näpates ja metsades elades. Ringi on ta liikunud vähemalt kuue varastatud autoga. Nendega sõidab ta nii kaugele, kui autos olnud kütus lubab.

Ametivõimude sõnul varastas Christy vähemalt neli tulirelva: kolm püstolit ja padruneid oma onu kodust ning haavlipüssi ühest teele jäänud külast. Info eest, mis viib tema tabamiseni, pakutakse 20 000 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles