Suuroperatsiooni Taanis põhjustas kanepit suitsetanud nooruk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taanis Kopenhaageni lähedal aset leidnud politseioperatsioon.
Taanis Kopenhaageni lähedal aset leidnud politseioperatsioon. Foto: Claus Bech / AP/Scanpix

Läinud nädala reedel sulges suurejooneline politseioperatsioon Taanis kõik ühendusteed Sjællandi saarega, kus asub ka pealinn Kopenhaagen. Järgneva paari päeva jooksul aga selgus, et inimjahti ei põhjustanud mitte inimrööv ega terrorism, vaid kanepit suitsetanud nooruk. 

Operatsiooni käigus selgus, et Taani politsei otsis musta Rootsis registreeritud Volvo V90 autot, numbrimärgiga ZBP 546. Avalduses lisati, et autos viibib tõenäoliselt kolm ohtlikku kurjategijat. Rohkem detaile ei avaldatud. 

Rootsi ajaleht Aftonbladet kirjutas, et politseioperatsiooni põhjuseks on väidetav inimrööv ja politsei sai korralduse peatada kurjategijad «iga hinnaga».

Politseioperatsioon Taanis.
Politseioperatsioon Taanis. Foto: RITZAU SCANPIX / REUTERS

Suletud olid kõik sillad, sealhulgas Suur-Beldi sild ja Rootsi viiv Sundi sild, ning ajutiselt ka mereteed, mis mõni tund hiljem taas avati. Häiritud oli rongide ja parvlaevade liiklus.

Reedele järgnenud nädalavahetusel hakkasid kidakeelsest politseist hoolimata selguma suuroperatsiooni asjaolud: ametivõimud käivitasid inimjahi pärast seda, kui kahtlaselt käitunud noormees põgenes eelpoolmainitud Volvoga politsei eest. Sest ta oli suitsetanud kanepit ning tal polnud juhiluba.

Auto leiti lõpuks Sjællandi saarelt, kuid teated, et seda nähti ka teistel saartel põhjustas piirkonnas suurejoonelise operatsiooni. Noormees pöördus asjaolude selgitamiseks oma advokaadi poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles