Venemaa kavatseb Kuu koloniseerida (13)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sojuz raketi start.
Sojuz raketi start. Foto: JURI KOTŠETKOV / EPA / SCANPIX

Venemaa kavatseb rajada Kuule alalised baasid, et seal järgmise kahe aastakümne jooksul uurimistegevusega alustada, teatas Vene kosmoseagentuur Roscosmos.

Roscosmos on saanud juba sadu avaldusi neilt, kes tahavad lüüa kosmonautidena kaasa Venemaa jõupingutustes 2030. aastaks inimene Kuule saata. Venemaa täpsem Kuu-uuringute kontseptsiooni visand peaks selguma millagi järgmise nädala jooksul, teatas Roscosmose juht Dmitri Rogozin.

«Jutt käib pikaajalise baasi loomisest, mis ei ole ilmselgelt pidevalt asustatud, kuid mida saab külastada,» lausus Rogozin. «Kuid üldiselt lähme me üle robotsüsteemidele, mis teostavad Kuu pinnasel ülesandeid.»

Rogozin ei täpsustanud Kuu baaside loomise eeldatavat aega. 2014. aastal Rocosmose koostatud valitsuse programmis visandasid Vene teadlased kolmeastmelise plaani Kuu mehitamiseks. 2030. aastaks kavandatud viimases järgus peaks Kuule loodama infrastruktuur, mis võiks sealset kolooniat vajalike ressurssidega varustada.

President Vladimir Putin lubas alustada tuleval aastal Marsi missioonidega ning teatas, et Venemaa alustab Kuu missiooni eesmärgiga uurida sealsete veevarude võimalikkust.

Kommentaarid (13)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles