EL ja Ühendkuningriik jõudsid Brexiti kõnelustel põhimõttelise leppeni (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexit. Foto on illustreeriv.
Brexit. Foto on illustreeriv. Foto: Victoria Jones / PA Wire/PA Images

Briti ja Euroopa Liidu läbirääkijad jõudsid Brexiti kõnelustel «tehnilisel tasandil kokkuleppeni» ja Briti valitsus vaatab leppe mustandi kolmapäeval üle, teatas Briti peaministri Theresa May kantselei teisipäeval.

«Valitsus kohtub kell 14.00 (kell 16.00 Eesti aja järgi), et arutada leppe mustandit, milleni läbirääkijate meeskonnad Brüsselis jõudsid, ja otsustada järgmised sammud,» ütles Downing Street avalduses.

Kui Briti valitsus mustandi heaks kiidab, võib see viia veel sel kuul Suurbritannia ja Euroopa Liidu ajaloolise tippkohtumiseni, millel leppe sõnastus lõplikult paika pannakse.

Iiri rahvusringhääling RTE teatas kahele valitsuse allikale viidates, et leppe tekst pakub ka ajutise lahenduse, mille eesmärk on hoida Iiri piir avatuna, kui London ja Brüssel ei suuda saavutada 2020. aasta lõpuks uut kaubanduslepet.

Suurbritannia lahkub EL-ist ametlikult 29. märtsil 2019, isegi siis kui kõiki erimeelsusi Londoni ja Brüsseli vahel ei suudeta ületada.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles