USA kongressi liidrid ei suutnud kohtumisel Trumpiga valitsusseisakut lõpetada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA senati vabariiklaste enamuse liider Mitch McConnell (keskel) lahkumas eile Valgest Majast pärast kohtumist president Donald Trumpi ja demokraatide liidritega, arutelud valitsusseisaku lõpetamiseks ei kandnud vilja.
USA senati vabariiklaste enamuse liider Mitch McConnell (keskel) lahkumas eile Valgest Majast pärast kohtumist president Donald Trumpi ja demokraatide liidritega, arutelud valitsusseisaku lõpetamiseks ei kandnud vilja. Foto: JIM LO SCALZO / EPA / SCANPIX

USA kongressi vabariiklaste ja demokraatide liidrid osalesid eile Valges Majas piirijulgeoleku teemalisel arutelul, kuid mingitele kokkulepetele sellel ei jõutud, edastasid meediakanalid.

Kokkusaamine toimus kell 15 kohaliku aja järgi (kell 22 Eesti aja järgi).

Valges Majas käisid teiste seas senati vabariiklaste enamuse liider Mitch McConnell ning tulevased esindajatekoja vabariiklaste vähemuse liidrid Kevin McCarthy ja Steve Scalise.

Demokraatide poolelt osalesid kohtumisel senati vähemuse liider Chuck Schumer, tulevane esindajatekoja enamuse liider Steny Hoyer, tulevane esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi ning senaator Dick Durbin.

Demokraatide esindajad pärast kohtumist Donald Trumpiga valitsusseisaku lõpetamise küsimuses: vasakult tulevane esindajatekoja enamuse liider Steny Hoyer, senati vähemuse liider Chuck Schumer, senaator Dick Durbin ning tulevane esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi.
Demokraatide esindajad pärast kohtumist Donald Trumpiga valitsusseisaku lõpetamise küsimuses: vasakult tulevane esindajatekoja enamuse liider Steny Hoyer, senati vähemuse liider Chuck Schumer, senaator Dick Durbin ning tulevane esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi. Foto: Ron Sachs / ZUMAPRESS.com / Scanpix

President Donald Trumpi tüli kongressiga puhkes piirimüüri rahastamise küsimuse üle ja arenes valitsusametite osaliseks tööseisakuks, mis on kestnud juba alates 22. detsembrist.

Trump kirjutas pärast kohtumist sotsiaalmeedias, et tal oli demokraatide ja vabariiklastega tähtis kohtumine piiriküsimustes. Presidendi sõnul peaksid mõlemad pooled koostööd tegema ja leidma lahenduse, mis kaitseks kõige paremini Ameerika Ühendriike ja selle kodanikke.

«See on valitsuse esimene ja kõige tähtsam ülesanne,» ütles Trump.

«Ma olen endiselt valmis ja soovin demokraatidega koostööd teha, et vastu võetaks otsus, mis kaitseks meie piire ning toetaks ametnike ja võimuesindajate tööd, et Ameerika oleks turvaline. Teeme selle töö ära!» jätkas president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles