Nigeeria väed võtsid Baga linna Boko Haramilt tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeerias põlema süüdatud auto, millel on Boko Harami lipp.
Nigeerias põlema süüdatud auto, millel on Boko Harami lipp. Foto: - / AFP/Scanpix

Nigeeria väed võtsid tagasi strateegilise tähtsusega Baga linna Tšaadi järve kaldal, kust kümned tuhanded elanikud äärmusrühmituse Boko Haram rünnakute eest põgenesid, ütlesid tsiviil- ja sõjaväeallikad.

Isehakanud Lääne-Aafrika Provintsi Islamiriigi võitlejad vallutasid detsembris Baga mereväebaasi ja lõid valitsusväed välja linnast ja selle ümbrusest.

ÜRO andmetel otsis garnisonilinnast Mongonost ja Borno osariigi pealinnast Maidugurist pelgupaika üle 30 000 inimese. Samal ajal valmistus sõjavägi vastupealetungiks.

«Meie sõdurid sisenesid eile õhtul Bagasse. Linn on täielikult nende käes ja terroristid on põgenenud,» ütles üks ohvitser. «Nad sisenesid linna umbes kell 19 pärast linnast 15 kilomeetri kaugusel asuva Kuros-Kauwa kontrolli alla võtmist.»

Kohalike elanike sõnul ei kohanud valitsusväed Bagas vastupanu.

«Boko Harami võitlejad ei jäänud ööseks linna, kui kuulsid, et sõdurid valmistuvad suureks rünnakuks,» ütles kohalik mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles