Hollandis toimus suur kunstivargus

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Sluijters maal «Kaks embavat naist» asub van Goghi muuseumis Amsterdanis.
Jan Sluijters maal «Kaks embavat naist» asub van Goghi muuseumis Amsterdanis. Foto: vangoghmuseum.nl

Eelmisel nädalal murti Hollandis sisse ühte Almelos asuvasse villasse ja varastati kuus maali, mille koguväärtust hinnatakse vähemalt miljonile eurole.


Eelmise nädala alguses toimunud varguse ajal viisid kaasa ka kolm Madalmaade kunstniku Jan Sluijtersi tööd, teatab Radio Neatherlands viitega väljaandele Twentse Courant Tubantia.

Politsei on sissemurdmise fakti kinnitanud, kuid ei soostunud ütlema, kes on teiste varastatud maalide autorid ja kui palju need väärt on.

Politsei pressiesindaja sõnul on varastatud kunstitööd väga hinnalised, kuid ta ei soovinud juurdlusele viidates rohkem kommenteerida.

Hollandi kunstnik Jan Slujters (1881-1957) on tuntud kui naiste portreede autor. Pariisis õppinuna on ta looming mõjutatud Henri Toulouse-Lautrecist ja Paul Gauguinist. Hilisematel aastatel sai ta mõjutusi ka Vincent van Goghilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles