Pakistan sai materjalid Mumbai rünnakute kohta

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terrorirünnak India rahanduskeskuses Mumbais asuvale Taji luksushotellile.
Terrorirünnak India rahanduskeskuses Mumbais asuvale Taji luksushotellile. Foto: AFP / Scanpix

India teatas täna, et on andnud naaberriigi Pakistani võimudele üle tõendid, mis seovad sealseid äärmuslasi veriste rünnakutega Mumbais, nõudes nende kiiret uurimist Islamabadis.


Materjalide hulgas olevat ülestunnistus ühelt novembrirünnakutes ellu jäänud äärmusvõitlejalt, detailid sidepidamise kohta Pakistani «elementidega», samuti andmed, mis saadi globaalsest positsioneerimissüsteemist (GPS) ja satelliittelefonidest, vahendasid BBC News ja Reuters.

India süüdistab 179 inimese elu nõudnud rünnakute korraldamises islamiliikumist Lashkar-e-Taiba ning nõuab juba nädalaid Pakistani valitsuselt otsustavat tegutsemist, ehkki seni ametlikke tõendeid oma väidete kinnituseks üle ei antud.

Islamabadis lubati nüüd kätte saadud infoga põhjalikult tegeleda. «Minu kohus on toimikut hoolikalt uurida, sellest aru saada ning olla aus iseenda, oma riigi ja oma naabrite suhtes,» märkis Pakistani välisminister Shah Mehmood Qureshi agentuurile Reuters.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles