Microsoft hoiatas häkkerirünnakute eest ELi valimistega seoses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: THOMAS PETER / REUTERS / Scanpix

Tarkvarahiid Microsoft hoiatas kolmapäeval kodanikeühendusi, poliitikuid ja kampaaniameeskondi, et on täheldanud häkkerirünnakuid Euroopa Liidu ja riikidesiseste valimistega seoses.

Ettevõtte andmetel on rünnakute taga häkkerirühm häkkerirühm Strontium ehk Fancy Bear.

«Microsoft on viimasel ajal märganud tegevust, mille sihtmärgiks on demokraatlikud institutsioonid Euroopas,» kirjutas firma turvajuht Tom Burt oma blogis.

Microsoft oli varem päeval teinud avalduse, milles teavitas, et Fancy Bear küberründas eelmisel aastal mitut Euroopa mõttekoda.

Microsoft avastas hiljuti rünnakud mõttekojas German Council on Foreign Relations, Aspeni instituudi Euroopa kontorites ja Saksa Marshalli fondis töötavate inimeste arvutitele, edastas Microsoft oma veebilehel.

Microsofti teatel rünnati nende organisatsioonide 104 kasutajakontot Belgias, Prantsusmaal, Saksamaal, Poolas, Rumeenias ja Serbias.

Rünnakud leidsid aset mullu septembrist detsembrini.

«Oleme kindlad, et neist paljude päritolu on seotud rühmitusega, mida me nimetame Strontiumiks,» märgitakse teates. Lääne meedia märgib, et Strontiumi peetakse üheks rühmituse Fancy Bear nimeks.

Microsoft märkis, et rünnakujälgede avastamisel teavitas neid organisatsioone kiiresti.

Läänes peetakse Fancy Beari Venemaa käepikenduseks ja seda seostatakse Vene võimudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles