Rootsis Linköpingi linnas toimus kortermajas võimas plahvatus

Copy

Rootsi kaguosas Linköpingi linna keskuses asuvas kortermajas toimus täna hommikul plahvatus, mille tulemusel sai esialgse info kohaselt kergemaid vigastusi 25 inimest. Kogu piirkond mitme kvartali ulatuses on sisse piiratud ning sündmuskohal on pommimeeskond.

Politsei kõneisik Åsa Willsund lausus Rootsi Raadiole, et ülevaade toimunust on esialgu ebaselge. «Praeguse seisuga kahtlustame, et toimunud on kuritegu, aga me ei saa ka välistada, et tegu on õnnetusega, seda peab näitama tehniline uurimine sündmuskohal,» ütles ta.

Politsei andmeil on 25 inimest saanud kergemalt vigastada ning nad on viidud Motala haiglasse. Igaks juhuks on viidud Linköpingi ja Norrköpingi haiglad kõrgendatud valmisolekusse ning sealset ressurssi hoitakse juhuks, kui tuleb tegeleda suurema hulga raskemalt kannatada saanud inimestega.

Teateid inimestelt, kes kuulsid plahvatust Hamngatani ja Ådalagatani tänavate ristmikul, hakkas politsei saama kella 9.02 ajal hommikul (Eesti aja järgi kell 10.02).

Viiekorruselisel majal, kus plahvatus toimus, on täielikult purustatud aknad ja rõdud. Majas on lisaks korteritele ka äriruume.

Seoses plahvatusega pole kedagi vahi alla võetud ning selle toimumise asjaolud on jätkuvalt ebaselged. Esialgu pole politsei otsustanud teisi hooneid evakueerida.

«Ma istusin oma korteris arvuti eest. Ma hüppasin püsti, kui pauk käis. Kogu maja värises ja asjad kukkusid põrandale,» jutustas SVT-le Ove, kes elab paralleeltänaval majast, kus toimus plahvatus. «Ma läksin õue ja nägin, et see oli teisel pool tänavat. Siis nägin kõiki eest lennanud aknaid.»

Kinnisvaraettevõttes töötav Johan Jansson istus parasjagu autos oma töökoha ees, mis asub plahvatanud hoone lähedal. «Ma kuulsin hiiglaslikku plahvatust ja nägin tahavaatepeeglist, kuidas õhku lendas tolmu. Plahvatus oli ikka väga tugev,» kirjeldas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles