Conte kinnitas Zelenskõile toetust Ukraina ühtsusele ja suveräänsusele (1)

BNS
Copy
Giuseppe Conte.
Giuseppe Conte. Foto: Xinhua / ZUMAPRESS.com

Itaalia peaminister Giuseppe Conte ütles teisipäevasel kohtumisel Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõiga, et Venemaale kehtestatud sanktsioone ei saa tühistada enne, kui on taastatud Ukraina territoriaalne terviklikkus.

Conte kohtus Zelenskõiga New Yorgis ÜRO Peassamblee kõrvalt, edastas Ukraina riigipea veebileht. 

«Arutasime kohtumisel Venemaa-vastase sanktsioonipoliitika jätkamise tähtsust. Itaalia peaminister ütles, et sanktsioone ei saa tühistada enne, kui Ukraina territoriaalne terviklikkus ja suveräänsus on taastatud,» seisis avalduses. 

Ukraina president kutsus Itaalia peaministrit investeerima Ukraina taristusse, eriti sadamatesse, ja mainis suuremahulise erastamise läbiviimist riigis. 

«Pooled arutasid kahe- ja mitmepoolse päevakorra laia küsimusteringi. Muuhulgas märgiti hoogustunud koostööd investeerimissfääris,» seisis teates. 

Zelenskõi õnnitles Contet uuesti peaministriks saamise puhul ja kutsus ta Ukrainasse külla. 

Ukraina riigipea kutsus kohtumisel moodustama ühist uurimisrühma 2014. aastal Donbassis hukkunud itaalia fotoajakirjaniku Andrea Rochelli surma asjaolude uurimiseks. 

«Kohtumisel puudutati Itaalias süüdimõistetud Ukraina kodaniku Vitali Markivi küsimust. Riigipea märkis, et ootab selles juhtumis kõikehõlmavat ja erapooletut juurdlust ja tegi ettepaneku moodustada ühine uurimisrühm Itaalia ajakirjaniku Andrea Rocchelli surma asjaolude väljaselgitamiseks,» seisis Ukraina presidendi kantselei teates. 

Itaalia kohus mõistis Ukraina rahvuskaardi liikme Markivi 12. juulil 24 aastaks vangi pärast tema kaassüü tuvastamist Rochelli ettekavatsetud tapmises 2014. aastal. 

Prokurör oli taotlenud Markivile 17-aastast vangistust. Samal päeval teatas Ukraina siseminister Arsen Avakov, et kohtuotsus kaevatakse edasi. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles