Viis põhilist uudist lõppeval nädalal Soomes (1)

Postimees
Copy
Foto: Lehtikuva / Reuters / Scanpix

Millised olid viis lõppeval nädalal Soomes enim kõneainet pakkunud uudist?

Foto: Mailiis Ollino / Scanpix

1. Soomes vaevlevad paljud pensionärid vaesuse käes. Hiljuti avaldatud uurimusest tuleb välja, et suure osa toiduabi saajatest moodustavad pensionärid. 

Foto: LEHTIKUVA / REUTERS / Scanpix

2. Soome hävituslennukite hange on jõudmas järgmisesse faasi ning otsusest, mille riik teeb, selgub Soome suhe NATO-ga. Hävituslennukite hankimine on suures osas ka poliitiline, mistõttu võib hanketulemusi mõjutada koalitsiooni omavaheline läbisaamine.

Foto: LAURA HAAPAMAKI / AFP / Scanpix

3. Briti turismihiiu Thomas Cook'i pankrot avaldab mõju ka Lapimaa turismile. Ligi 10% piirkonna turismist moodustas just läbi pankrotistunud ettevõte Lapimaale lennanud Briti turistid ning võimalik tulude langus on pannud kohalikud muretsema.

Foto: Mikhail Fomichev / RIA Novosti / Scanpix

4. Soome sündimus väheneb muret tekitaval kiirusel. Esmaspäeval avaldab Soome statistikaamet uue rahvastikuprognoosi, mis maalib Soome demograafilisest tulevikust tumeda pildi.

Foto: Eero Vabamägi / Postimees / Scanpix

5. Helsingi kesklinna läbiv tunnel sai järjekordse tagasilöögi, kui kohalikud sotsiaaldemokraadid otsustasid selle ehitamise poolt mitte hääletada. Aastakümneid vana idee viiks suurema osa kesklinna autoliiklusest maa alla, kuid see plaan ei suhestu enam hästi Soome kliimaeesmärkidega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles