USA eraldas Süüria päästeorganisatsioonile 4,5 miljonit abi

Copy
Valged Kiivrid Urum al-Kubras.
Valged Kiivrid Urum al-Kubras. Foto: OMAR HAJ KADOUR/AFP

USA eraldas Süüria päästeorganisatsioonile Valged Kiivrid 4,5 miljoni USA dollari suuruses abi, teatas teisipäeval Valge Maja.

"USA president Donald Trump allkirjastas määruse, mille kohaselt Ühendriigid jätkavad toetust organisatsioonile, mille töö on tähtis ja riigis kõrgelt hinnatud," ütles Valge Maja eestkõneleja Stephanie Grisham.

Valged Kiivrid on saanud rahvusvahelise tunnustuse osaliseks päästes rusude alt pommirünnakute ohvreid ja toimetades neid haiglatesse.

Venemaa toetatud Süüria valitsusväed on organisatsiooni aktiviste korduvalt sihtmärgiks valinud, sest nende hinnangul on tegemist valitsusvastaseid mässulisi toetava selgelt kallutatud ühendusega.

USA presidendi Donald Trumpi 6. oktoobri otsus Türgi vägede ja Süüria kurdide vahel puhvriks olnud USA sõdurid Süüria kirdeosast ära tuua tõi kaasa Türgi vägede pealetungi, mis on nõudnud vaatlejate hinnangul üle 500 inimelu ja sundinud ümber asuma 300 000 inimest.

Trumpi otsus vallandas Ühendriikides pahameeletormi ja terava kriitikaga kostitasid Trumpi isegi vabariiklasest presidendi erakonnakaaslased, kes nägid vägede väljaviimises kurdi vägede reetmist, keda USA oli aastate jooksul välja õpetanud ja relvastanud võitluseks sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriigiga Süürias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles