Venemaa asus uurima videosid geide ja laste vestlustest (1)

Copy
Venemaa politsei.
Venemaa politsei. Foto: Vladimir Gerdo/TASS/Scanpix

Venemaa politsei teatas laupäeval, et hakkas uurima väidetavat seksuaalvägivalda pärast seda, kui veebi ilmus videosari, kus lapsed vestlevad LGBT kogukonna ja teiste vähemuste liikmetega.

YouTube'i kanalis «Real Talk» ilmunud videotes olid alla 14-aastaste laste usutlused homoseksuaalide, ühe transvestiidi, endise pornonäitleja ja ühe kääbuskasvu naisega, kirjutab Vene meedia.

Videod avaldati alates detsembrist, kuid on sestsaati kustutatud.

«Uurijad kuulasid üle nende ülesvõtete eest vastutanud inimest» ning üritab ohvreid tuvastada, ütles Vene juurdluskomitee.

Komitee sõnul arutasid alaealised ja lapsed täiskasvanutega erinevaid seksuaalseid asju. Komitee sõnul olid kätkesid mõned lõigud «destruktiivset infot».

Seksuaalvägivallas süüdi mõistetut võib oodata 12–20 aasta pikkune vangistus.

Uudisteportaal Meduza kirjutas, et usutluses end geina esitanud mees küsis lastelt, mida nad homoseksuaalsest teavad, ning selgitas neile, et homoseksuaalsus on normaalne.

Lapsed videos küsivad talt, kuidas ta oma seksuaalse sättumuse kindlaks tegi ning kas ta tahab lapsi kasvatada.

Ühte videotest oli vaadatud kaks miljonit korda, kirjutas Vene meedia.

Septembris ütles Vene parlamendi alamkoja asepresident Pjotr Tolstoi telekanalile Russia-24, et teavitas videotest siseministeeriumit.

Oktoobri lõpus teatas Tolstoi oma Facebooki-lehel, et ministeerium teatas talle uurimise algatamisest «geipropaganda» keelanud seaduse võimaliku rikkumise alusel.

Vene LGBT kogukond seisab sellise vaenulikkusega silmitsi sageli.

Oktoobris blokeeris Vene kohus kaks menukat LGBT kogukonna lehte põhjusel, et need levitasid «perevastaseid väärtusi».

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles