Reisilennuk pääses Süürias napilt raketitulest

Copy
Iisraeli õhurünnaku järel toimunud plahvatus Damaskuse kohal.
Iisraeli õhurünnaku järel toimunud plahvatus Damaskuse kohal. Foto: AFP/SCANPIX

Reisilennuk oli sunnitud oma trajektoori muutma pärast seda, kui oleks peaaegu sõitnud Süüria õhutõrjesüsteemi tule piirkonda, teatas Vene kaitseministeerium.

Reisilennuk oli valmis maanduma eile hommikul Damaskuse lennuväljal, kui Süüria õhutõrjesüsteem vastas arvatavale Iisraeli õhurünnakule.

Airbus 320 tüüpi lennuk suunati ümber Süüria loodeosas asuvasse Vene õhuväebaasi Hmeimimis. Lennuki pardal oli üle 172 inimese.

Iisrael ei kommenteerinud eilseid rünnakuid, kuid on võtnud viimastel aastatel omaks sadade rünnakute korraldamise Süüria pinnal Iraaniga seotud sihtmärkide vastu.

Vahejuhtumisse sattunud lennu üksikasjad ei ole selged. Vene meedia sõnul oli lend teel Teheranist Damaskusesse, varasemad teated väitsid, et asjaga oli seotud Vene lennuk.

Mitmed sotsiaalmeediakasutajad juhtisid aga tähelepanu asjaolule, et Iraagi Najafi linnast startinud Süüria lennufirma Cham Wings lend muutis eile hommikul kurssi Damaskuse pealt Hmeimimi poole.

Vene kaitseministeeriumi kõneisik Igor Konašenkov süüdistas Iisraeli sõjaväge tsiviillendude kasutamises kilbina Süüria õhutõrje vastu lahingoperatsioonides. See ohustab Konašenkovi sõnul sadade süütute inimeste elusid.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmetel olid eilse õhurünnaku sihtmärgid Süüria armee ja Iraani toetusega üksuste positsioonid Damaskuse lähedal.

Rünnakutes hukkus vaatluskeskuse sõnul 23 inimest. Süüria riiklik uudisteagentuur Sana teatas aga, et rünnakus oli saanud haavata kaheksa inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles