Biden loob koroonaviiruse «varikabineti» (1)

Copy
Endine USA asepresident Joe Biden.
Endine USA asepresident Joe Biden. Foto: Mandel Ngan/AFP/Scanpix

USA Demokraatliku Partei presidendikandidaat Joe Biden teatas koroonaviirust puudutava info edastamiseks varikabineti loomisest, tuues põhjuseks president Donald Trumpi ebakompetentsuse kriisiga tegelemisel.

Vaatamata eneseisolatsioonile oma Delaware`i kodus, hakkab Biden alates tänasest andma teavitusi koroonaviiruse pandeemiast.

Uudistekanali Politico teatel on Biden paigaldanud oma majja otseülekanneteks vajaliku tehnoloogia, mis võimaldab tal anda regulaarseid uuendusi koroonaviiruse teemal.

Endise asepresidendi sõnul on «variteavitused» vajalikud ameeriklaste kaitsmiseks ja informeerimiseks, sest Trump on teinud viiruse kohta korduvalt valeväiteid ja pisendanud pandeemia ohtu oma pressikonverentsidel.

Trump on nädalaid pisendanud vajalikkust sotsiaalse distantseerimise ja rohkemate viiruseproovide tegemise osas Covid-19ga võitlemiseks. Ekspertide sõnul on president korduvalt esitanud Valge Maja pressikonverentsidel valeväiteid, muuhulgas väites, et malaariaravimit hakatakse kasutama koroonaviiruse raviks.

Trump on ka väitnud, et kõik soovijad saavad koroonaviiruse proove anda, hoolimata tõsiasjast, et USAs on riiklik puudus koroonaviiruse testimise vahenditest.

Laupäeval süüdistas Biden presidenti koroonaviirusele vastamisel ajast maha jäämises ja kutsus üles tervisekriisi lahendamiseks kiiremale tegutsemisele.

«Inimesed on hirmul. Nad kardavad. Ja nende president lihtsalt võimendab nende muresid,» kirjutas Biden Twitteris.

Biden on varemgi kritiseerinud Trumpi tegevust koroonaviiruse epideemiale vastmisel, öeldes, et Trump ei ole sobilik inimene riiki kriisi ajal juhtima.

Endine asepresident tõi välja New York Timesi teate, et presidenti teavitati juba mitu kuud varem saabuva kriisi keerukuse eest ja Trump ei teinud midagi, et selleks valmistuda.

Trumpi toetajad on aga süüdistanud Bidenit kriisi kasutamises poliitilistel eesmärkidel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles