Poola alustab pühapäeval koroonaviiruse piirangute leevendamist (1)

Copy
Varssavis saab kaitsemaski, kindaid ja desinfitseerimisvahendeid osta ka müügiautomaadist.
Varssavis saab kaitsemaski, kindaid ja desinfitseerimisvahendeid osta ka müügiautomaadist. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / Scanpix

Poola alustab pühapäeval koroonaviiruse tõkestamiseks kehtestatud piirangute järkjärgulist leevendamist äritegevusele ja igapäevaelu toimingutele.

Tervishoiuminister Łukasz Szumowski ütles esmaspäeval, et «majanduse lahtisulatamine» peaks olema «hea uudis», kui vaadata 13. märtsil kehtestatud isolatsiooni hinda.

Valitsuse pressiesindaja Piotr Müller märkis omakorda, et üksikasjad pannakse paika nädala teises pooles pärast andmete saamist uute nakatunute kohta ja olukorrale hinnangu andmist.

Ta ütles, et ilmselt suurendatakse korraga poodidesse lubatavate klientide arvu ning lubatakse mõningaid vabas õhus toimuvaid tegevusi. Keelatud pole enam metsadesse, parkidesse ja teistesse avalikesse kohtadesse minemine.

Szumowski sõnul ta ei eelda, et viirus sooja suveilmaga kaob, ning lisas, et võitus epideemiaga kestab Poolas ilmselt aasta.

38 miljoni elanikuga Poola on seni teatanud 7050 kinnitust leidnud nakkusjuhtumist, COVID-19 on nõudnud 251 inimese elu.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles